Styret og daglig leders ansvar for selskapets disposisjoner

Webinar
Dato: 7. september 2021
fra kl. 09.00 - kl. 11.30
Påmeldingsfrist: 22. august

- hvilket personlig ansvar har styret og daglig leder når det gjelder beslutninger på vegne av selskaper, ofte i et selskaps sluttfase.  Følger banken egne rutiner?

 

I samarbeid med partner og advokat Johan Ratvik hos Advokatfirmaet DLA Piper,  arrangerer vi et webinar om styret og daglig leders ansvar for selskapets disposisjoner i et bankperspektiv.
 
Webinaret vil se på hvilket personlig ansvar styret og daglig leder har når det gjelder beslutninger på vegne av selskaper, ofte i et selskaps sluttfase. Styreansvar i kredittens livsløp - etablering, vedlikehold og avslutning av kreditt – i den daglige driften. Følger banken egne rutiner, og nye dommer på området.


Målgruppe

Bankens rådgivere på bedriftsmarkedet.

Praktisk informasjon

Tid

fra kl. 09.00 kl. 11.30

Dato

7. september2021

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift

Kr 1 950,-

Påmeldingsfrist

22. augustMeld på 

 

Programposter


Webinaret ser på styret og daglig leders ansvar for selskapets disposisjoner
– i et bankperspektiv:

 • Generelt om styreleders ansvar og noen avgrensinger
  til daglig leder sitt ansvar
 • Hvilket personlig ansvar har styret og daglig leder når det gjelder
  beslutninger på vegne av selskaper - ofte i et selskaps sluttfase
 • Styreansvar i kredittens livsløp
  - etablering, vedlikehold og avslutning av kreditt - i den daglige driften
 • Følger banken egne rutiner?
 • Nye dommer på området

 

Meld på  

 

Gjennomføring

Webinaret gjennomføres 7. september kl. 09.00 - kl. 11.30.

På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Kursrommet åpnes kl. 08.30 hvis du ønsker å teste at lyd og bilde fungerer som det skal.

Praktisk informasjon
Står det – Creating your session når du klikker på «knappen» Bli med er det pga en brannmur. Logg deg da på via bankens Gjestenett.

Logger du deg normalt inn via Citrix, gjør følgende: Koble deg opp via Gjestenettet i banken – du er da utenfor Citrix (Ved stasjoner PC - Dra ut nettverkskabelen av PC’en, og gå inn som gjest i nettverket.  Du vil da ved å klikke på knappen Bli med komme rett inn i webinaret.

Viktig med et godt internett - og en nettleser som ligger utenfor bankinterne pålogginger, f.eks Citrix. Vi anbefaler at nettleseren Internett Explorer ikke brukes, da de fleste verktøy ikke lenger støttes av denne nettleseren, bruk gjerne nettleseren Chrome.

 

Meld på 

 

Foredragsholdere


Johan Ratvik, er advokat og partner i DLA Piper
Johan Ratvik jobber hovedsakelig innen insolvens og restrukturering.
I tillegg jobber han med generell juridisk bedriftsrådgivning og har erfaring fra styrearbeid.

Hovedarbeidsområde er alle typer insolvensrelaterte spørsmål, herunder kreditorrepresentasjon, utenrettslige ordninger, styre- og ledelsesansvar, samt problemstillinger knyttet til pante- og sikkerhetsrett. Ratvik har betydelig erfaring som offentlig bobestyrer i konkurs. I tillegg har han generell forretningsjuridisk praksis som består i juridisk rådgivning til forskjellige typer virksomheter innenfor forskjellige rettsområder som for eksempel arbeidsrett, selskapsrett og kontraktsrett, samt mer generell strategisk rådgivning. Ratvik har også arbeidet med spørsmål vedrørende fast eiendom og entreprise, samt at han tar jevnlige oppdrag som prosessfullmektig.

 

Meld på 

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2021 for de forskjellige arrangementene grunnet Covid-19. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs, konferanser grunnet Covid-19 vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, eller satt opp som webinar alternativt kansellert. Spama følger nøye med på utviklingen, og vil vurdere situasjonen og flytting av arrangementer fortløpende.

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Blir du forhindret fra å møte er avbestilingsfristen 2 uker før oppstart av 
  arrangementet, gitt forsvarlig gjennomføring iht Covid-19 reglene
 3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
 4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
 5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.
 6. Lenken til digitale webinarer er personlig og skal ikke videresendes eller deles.Meld på