Gjeldsordning, eller tvangssalg - best for banken

Webinar
Dato: 13. september 2022
fra kl. 09.00 - 12.00
Påmeldingsfrist: 3. september

Webinaret ser bl. annet på hva som skjer når en kunde ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall og må inngå en frivillig, eller tvungen gjeldsordning. Hvilke vilkår vurderer namsmyndighetene i forkant av åpning av gjeldsforhandlinger.

Webinaret i gjeldsloven vil gi svar på en rekke praktiske spørsmål som er nyttige for rådgiveren når en kunder ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall og må inngå en frivillig, eller tvungen gjeldsordning.

Hva skjer når en kunde ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall? Hva kjennetegnet de første søkerne og dagens søkere? Hvilke vilkår vurderer namsmyndighetene i forkant av åpning av gjeldsforhandlinger. Hva kan skyldner (kunden) beholde av sin inntekt? Hva hvis boligen stiger i verdi?

Målgruppe

Bankenes rådgivere/medarbeidere som arbeider mot personmarkedet.

 

Praktisk informasjon 

Dato

13. september 2022

Tid

kl. 09.00 - 12.00

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift

Kr 1 950,-

Påmeldingsfrist

3. september 2022

 


Meld på 

Om kurset / Program

Webinaret i gjeldsloven vil gi svar på en rekke praktiske spørsmål som er nyttige for rådgiveren når en kunde ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall og må inngå en frivillig, eller tvungen gjeldsordning.

Hva skjer når en kunde ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall? Hva kjennetegnet de første søkerne og dagens søkere? Hvilke vilkår vurderer namsmyndighetene i forkant av åpning av gjeldsforhandlinger. Hva kan skyldner (kunden) beholde av sin inntekt? Hva hvis boligen stiger i verdi?

Vi ser bl. annet på følgende temaer:

 1. Gjeldsordningsloven – historikk
 2. Gjeldsordningslovens vilkår
 3. Prosessen fra søknad til gjeldsordning
 4. Gjeldsforhandlingsperioden
 5. Gjeldsordningsperioden
 6. Nærmere om bolig og gjeldsordning

 

Meld på  

Gjennomføring


Webinaret gjennomføres 13. september kl. 09.00 - kl. 12.00.

På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Lenken kobler deg opp i klasserommet, som er en plattform for webinarer. Det er viktig at du har et godt internett, og at du bruker nettleseren Chrome. Sjekk også med IT-ansvarlig i banken om det er satt opp brannmurer i banken som gjør at du må koble deg opp via Mobilnett.

Vi anbefaler at du logger deg på minst 10 minutter før oppstart for å sikre deg at du kommer inn i "klasserommet". Klasserommet åpnes opp 1 time før webinaret starter så du har mulighet for å teste lyd, bilde og nett.

Bekreftet påmelding blir sendt ca. 1 uke før kursstart.


Meld på    

Foredragsholdere
 • Pål Østensen, Seksjonssjef hos Namsforden i Oslo, Asker og Bærum
 • Eivind Ingolfsen, Advokat emeritus

 

Meld på 

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2022 for de forskjellige arrangementene grunnet Covid-19. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs, konferanser grunnet Covid-19 vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, eller satt opp som webinar alternativt kansellert. Spama følger nøye med på utviklingen, og vil vurdere situasjonen og flytting av arrangementer fortløpende.

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Blir du forhindret fra å møte er avbestilingsfristen 2 uker før oppstart av 
  arrangementet, gitt forsvarlig gjennomføring iht Covid-19 reglene
 3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
 4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
 5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.
 6. Lenken til digitale webinarer er personlig og skal ikke videresendes eller deles.

 

Meld på 

 

Bekreftet påmelding blir sendt ca. 1 uker før webinarstart.