Aksjelovens § 8-10

Webinar
Dato: 26. oktober 2021
fra kl. 09.00 - 11.30
Påmeldingsfrist: 25. oktober

– en praktisk gjennomgang 

Aksjeloven § 8-10 kan være krevende å forholde seg til, og konsekvensene av å bomme kan bli store for banken. I dette webinaret vil vi se på de siste endringene i bestemmelsen som trådte i kraft 1. januar 2020, og litt om bakgrunnen for endringene.

Vi vil gå igjennom saksbehandlingsprosessen og kravene til dokumenter, tidslinjen for gjennomføringen og kravene til signering av de ulike dokumenter og erklæringer. Her vil vi også se på styrets muligheter og begrensninger i å delegere signering til andre.

Målgruppe

Bankenes BM-rådgivere, ansvarlige for risikostyring og medlemmer i kredittkomiteer.

 

Meld på

 

Praktisk informasjon 

Dato

26. oktober 2021

Tid

fra kl. 09.00 - 11.30

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift

Kr 2 150,-

Påmeldingsfrist

25. oktober

 
Meld på 
 

Programposter

Aksjelovens § 8 - 10 - en praktisk gjennomgang

 • Rolleforståelse (representanter for kjøper og selger)
 • Hvilke dokumenter og maler skal brukes?
 • I hvilken rekkefølge bruker man dokumentene?
 • Hvilket ansvar har styret?
 • Hvem kan signere?


Meld på    

Gjennomføring

Står det – Creating your session når du klikker på «knappen» Bli med er det pga en brannmur. Logg deg da på via bankens Gjestenett.

Logger du deg normalt inn via Citrix, gjør følgende: Koble deg opp via Gjestenettet i banken – du er da utenfor Citrix (Ved stasjoner PC - Dra ut nettverkskabelen av PC’en, og gå inn som gjest i nettverket.  Du vil da ved å klikke på knappen Bli med komme rett inn i webinaret.

Viktig med et godt internett - og en nettleser som ligger utenfor bankinterne pålogginger, f.eks Citrix. Vi anbefaler at nettleseren Internett Explorer ikke brukes, da de fleste verktøy ikke lenger støttes av denne nettleseren, bruk gjerne nettleseren Chrome.


Meld på    


Foredragsholdere

Ingvild Onshus Kaagen
Advokat, Ernst & Young Advokatfirma AS

Ingvild er advokat og ansvarlig for bank og finans sektoren i EY Tax & Law. Ingvild bistår norske og internasjonale foretak og selskaper med både forretningsjuridiske og regulatoriske spørsmål, med annet tilknyttet blockchain. Hun holder foredrag blant annet innen hvitvasking, personvern og selskapsrett.
Ingvild har også avholdt en rekke kurs for Spama de siste årene, Vi får meget gode tilbakemeldinger på faglig innhold og nytte av tidligere kurs hun har holdt.
 
Eivind Ingolfsen
Advokat emeritus, foredragsholder for Spama
Eivind har avholdt en rekke kurs for Spama de siste årene. Vi får meget gode tilbakemeldinger på faglig innhold og nytte på tidligere kurs han har holdt.

 

Meld på 

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2020 for de forskjellige arrangementene grunnet Covid-19. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs, konferanser grunnet Covid-19 vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, eller satt opp som webinar alternativt kansellert. Spama følger nøye med på utviklingen, og vil vurdere situasjonen og flytting av arrangementer fortløpende.

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Blir du forhindret fra å møte er avbestilingsfristen 3 uker før oppstart av 
  arrangementet, gitt forsvarlig gjennomføring iht Covid-19 reglene
 3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
 4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
 5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.

 

Meld på 

 

Bekreftet påmelding blir sendt ca. 1 uker før kursstart.