Hos oss vil du trives

Vi vil vi gjerne fortelle deg hvordan det er å jobbe hos oss.  Artikkelen er ment både for deg som søker jobb hos oss og for deg som allerede jobber hos oss. 

Vi vil gjøre en forskjell

Vi har lyst til å gjøre en forskjell, og vi er stolte av visjonen vår; «Vi gjør det ugjennomtrengelige tilgjengelig». 

Vi jobber med noen av de mest spennende kundene innenfor bank og finans og offentlig sektor.

Det er flotte kunder, men de er også eksperter på å gjøre ting vanskelige.  Vi ønsker å gjøre et «ugjennomtrengelig» offentlig byråkrati tilgjengelig, og vi ønsker å gjøre det samme med et «ugjennomtrengelig» bankspråk.

Ting er vanskelige å forstå. Ting er kompliserte. Språket er fullt av fremmedord og stammespråk. 

Ta gjerne en titt på  denne artikkelen i DN der vi utdyper hva vi mener. Der påpeker vi at, «Da Vårherre skrev de ti bud, brukte han 75 ord. FHIs Korona veiledning var på 18.819 ord.»

Et paradoks, som vi adresserer gjennom vår visjon.

Vi ønsker å redusere den digitale frustrasjonen som kanskje du også har følt på.

Vi ønsker også å utfordre etablerte sannheter.  Albert Einstein sa en gang at «Du kan ikke løse problemene med den samme tankegangen som skapte dem». Vi forsøker å la oss inspirere av det.

Et hyggelig sted å være

Vi føler oss trygge på at du vil trives hos oss.  Få slutter og det tar vi som et tegn på at har klart å etablere et godt arbeidsmiljø.  Vi ønsker å ha stor takhøyde, der humør og arbeidslyst settes i forsetet.  Annet hvert år kjører vi en medarbeiderundersøkelse, og den siste bekreftet at folk trives. 

Vi gir deg den fleksibiliteten du ønsker

Vi vet at mange er ute etter fleksible arbeidstider, mulighet for å jobbe hjemmefra og mer fritid. Derfor leverer vi på nettopp det.

Mer fri enn hos de fleste

Vi har fri i 6 uker.  I tillegg har vi sommertid i hele mai, juni, juli og august. Det betyr at hos oss har du «fri» i 7 uker.  Vi forteller deg mer om dette når vi møtes, og blir enige om hvordan akkurat du vil ta ut dette godet.

Et godt sted å være for deg med små barn, og for deg uten

Du kan, i dialog med oss, velge hvordan du vil ta ut de 7 ukene med fritid som vi tilbyr deg.

Vi vet at dette er et verdsatt gode enten du har små barn eller ikke.

Vi vil gjerne se deg i våre moderne lokaler på Karl Johan.  Vi vet imidlertid at hjemmekontor kan være praktisk for mange for å få hverdagen til å gå opp. Derfor tilbyr vi fleksible arbeidstidsordninger.

De mest sentrale kontorene i landet?

Vi er veldig stolte av våre lokaler midt på Karl Johans gate i Oslo, nærmere bestemt i Paleet for deg som er lokalkjent.  Vi gleder oss til å vise dem til deg.

Vi storkoser oss der, og det tror vi du vil gjøre også.

Hos oss er du ikke en brikke i et stort system

Vi ønsker å tro at vi har en litt annerledes tankegang enn de store konsulenthusene. Hos oss er du ikke en del av stort maskineri.  Du har stor mulighet til å påvirke hvordan vi løser de prosjektene du er inne i.  Vi jager ikke timeføring like hardt som de store konsulenthusene.  Hos oss er filosofien «alle skal med». Vi forsøker å se den enkelte og ivareta individet.

Vi er innovative

Når vi møtes, vil vi gjerne fortelle deg om våre innovative digitale løsninger.  De siste årene har vi blant annet jobbet aktivt med løsninger basert på kunstig intelligens.  I et lite, fremoverlent miljø kan du påvirke innovasjonen både hva angår retning og takt.

Vi skal være verdens nest beste arbeidsplass

«Nest beste, hvorfor ikke den beste?» tenker du kanskje. Vi tror på ærlighet. Vi er realister. Alle sier de vil bygge verdens beste arbeidsplass.  Får du en veldig interessant jobb hos Alphabet eller Elon Musk, så ta den.

Vi ønsker å være et veldig godt sted å jobbe for deg som kjenner på tidsklemma, har små barn eller andre omsorgsoppgaver.

Sammen deler vi en del av overskuddet

Vi har en god bonusordning i selskapet.  Kortversjonen er at alle ansatte deler en andel av overskuddet likt uansett rolle i selskapet. «Alle skal med».

Vi tror på personlig utvikling

Aldri har noen fått et nei om å gå på kurs eller ta en utdanning.  Vi tror at det er du som vet best akkurat hva du trenger.  Derfor ønsker vi å sette deg i førersetet for din egen utvikling.

I en travel hverdag forsøker vi etter beste evne å finne rom for fagdager, «lunsj og lær», hackatons og andre faglige utviklingsaktiviteter.  Vi må innrømme at det er ikke alltid vi får det til.

Vi er bra for deg som ikke liker å sitte ute hos kunde

Noen er glade i å sitte ute hos kunde. Andre liker å jobbe «in house». Hos oss gjør du det siste.

Sitter du ute hos kunde, er du imidlertid prisgitt kundens retningslinjer. Det vil likevel påvirke friheten til å holde det vi lover deg som ansatt.

Hos oss vil du stort sett sitte i moderne kontorlokaler på Karl Johan, eller hjemme i din egen stue. Vi ser deg gjerne på kontoret noen ganger i uken.  Det tror vi er godt for oss og godt for deg.

Glad i fotball – Glad i Helgelandskysten – Glad i det sosiale

Hos oss får du alt dette. Vi reiser ofte i en av våre kollegers fotspor. For noen år siden var hele selskapet på Anfield og så Liverpool mot Manchester United. Før det var vi i Krakow, og i høst skal vi til Helgelandskysten. Kanskje vi får gleden av å følge i ditt fotspor en gang?

Vi er også glade i å samles sosialt, og arrangerer julebord, sommerfester, påske- og julefrokoster for å nevne noe.

Utstyr og verktøy

Hos får du det du trenger, når du trenger det. Så enkelt er det. Ingen skal være misfornøyde fordi de ikke har det arbeidsverktøyet de trenger.

Vi har ingen faste regler for akkurat når du kan bytte mobiltelefon eller få nye PC. Det blir for rigid og byråkratisk.  Når det er sagt kjøper vi ikke utstyr før vi trenger det.  Vi sløser ikke med penger og vi heier på bærekraft.

Selvfølgelighetene bruker vi ikke mye tid på

Blant våre goder nevner vi:

 • Innskuddspensjonsordning i Storebrand (5% + 3%).
 • Personalforsikring
 • Helseforsikring
 • Databriller (dekker synsundersøkelse, brilleglass og inntil kr 1.000 for innfatning)
 • Sponser trening
 • Trening i arbeidstiden
 • Betalt velferdspermisjon ved blant annet: konsultasjon/behandling hos lege, tannlege, fysioterapeut og kiropraktor. Begravelse til nærmeste familie og flyttedag.
 • Full lønn under foreldrepermisjon
 • I forbindelse med fødsel, har barnets far/medmor rett til permisjon med lønn i inntil 2 uker for å bistå moren.
 • Bedriftshelsetjeneste
 • Utstyr hjemmekontor – dekker nødvendig utstyr etter nærmere avtale.

Vår garanti

La oss love deg en ting.

Vi vil få til alt det som står i denne håndboken.  Det er ikke alltid vi får det til hele tiden.  Da har vi troen på den gode samtalen.  Det skal være takhøyde hos oss.  Det tror vi de fleste som jobber hos oss vil skrive under på.