Depotakademiet

Webinar
Dato: 28. august 2024 
Tid: fra kl. 09.00
Påmeldingsfrist: 20. august

Webinar 1 av 10: tingsrettslige problemstillinger og negative servitutter

Depotakademiet er en serie på 10 webinarer for deg som jobber med depotrettslige problemstillinger innenfor depot- og kredittfunksjonen i bank. 

I det første webinaret er temaet Tingsrettslige problemstillinger og negative servitutter. Vi ser på innskrenkninger i rådighet og utnyttelse av eiendommer, byggebegrensninger og strøksservitutter, tolkning og bortfall av servitutter og håndtering av servitutter/heftelser ved eiendomsutvikling.

Webinaret vil også belyse praktiske problemstillinger og utfordringer som er viktige å forstå ved utvikling av eiendommer beheftet med strøksservitutter eller såkalte villaklausuer. Deltakerne vil få innsikt i risikoen dette kan ha for et utviklingsprosjekt, samt tidslinjen og mulighetene for gjennomføring av disse prosjektene. Praktiske tingsrettslige problemstillinger som er viktige å forstå når banken tar sikkerhet i en eiendom vil også bli belyst. Etter webinaret vil deltakerne ha bedre forståelse for risikobildet i eiendom, eiendommens heftelsesbilde, og hvordan man kan sikre bankens engasjement bedre.

Foreleseren på dette webinaret er Anette Thunes, advokat og partner i Advokatfirmaet Føyen AS. Webinarene i serien varer fra 60 - 90 minutter. Man kan velge å delta på et enkelt webinar, eller melde seg på alle webinarene i serien.

Temaer i webinarserien er:

 1. Tingsrettslige problemstillinger og negative servitutter
  Webinar 28. august - meld deg på
 2. Dette bør depot vite om omstøtelse av pant
  Webinar 25. september - meld deg på
 3. Finansiering av landbrukseiendom
  Webinar 30. oktober - meld deg på
 4. Eierskap og rettsvern - fast eiendom
  Webinar 20. november - meld deg på
 5. Gjennomføring av byggeprosjekter - i forbrukerforhold
  Webinar 11. desember - meld deg på

2025
6. Gjennomføring av byggeprosjekter - utenfor forbrukerforhold
7. Prioritetskonflikter
8. Feste til bolig og fritidshus
9. Næringsfeste
10. Dette bør depot vite om rekonstruksjon  


Alle webinarene ovenfor - meld deg på


Målgruppe

Personer som arbeider med depotrettslige problemstillinger innenfor depot og  kredittfunksjoner. 

 

Praktisk informasjon 

Dato

Webinarene arrangeres:
fra 28. august 2024 til mai 2025

Tid

Fra kl. 09.00
(varer fra 60 - 90 minutter)

Sted

På egen PC - hjemme, eller på jobb

Kursavgift
pr. deltaker

kr 2 800,- nr. 2, 3, 7, 9 og 10
kr 3 100,- nr. 1, 4, 5, 6 og 8 
- alle webinarene kr 27.500,-

Påmeldingsfrist

20. august

 


Meld på 

Program

I det første webinaret er temaet Tingsrettslige problemstillinger og negative servitutter. Vi ser på innskrenkninger i rådighet og utnyttelse av eiendommer, byggebegrensninger og strøksservitutter, tolkning og bortfall av servitutter og håndtering av servitutter/heftelser ved eiendomsutvikling.

Webinaret vil også belyse praktiske problemstillinger og utfordringer som er viktige å forstå ved utvikling av eiendommer beheftet med strøksservitutter eller såkalte villaklausuer. Deltakerne vil få innsikt i risikoen dette kan ha for et utviklingsprosjekt, samt tidslinjen og mulighetene for gjennomføring av disse prosjektene.

Praktiske tingsrettslige problemstillinger som er viktige å forstå når banken tar sikkerhet i en eiendom vil også bli belyst. Etter webinaret vil deltakerne ha bedre forståelse for risikobildet i eiendom, eiendommens heftelsesbilde, og hvordan man kan sikre bankens engasjement bedre. 
Meld på 

Gjennomføring

Webinarene gjennomføresi fra kl. 09.00 i perioden 28. august 2024 til mai 2025.

På webinardagen vil du motta en link til e-postadressen som du har registrert deg med. Vi anbefaler at du logger deg på minst 10 minutter før oppstart for å sikre deg at lyd og bilde fungerer. Kursplattformen er åpen fra kl. 08.30.

NB! Står det – Creating your session når du klikker på «knappen» Bli med er det pga en brannmur.  Logg deg da på utenfor bankens nett, f.eks. bankens Gjestenett hvis du sitter i banken, mobilnett, eller ditt private nett på hjemmekontoret.

Bekreftet påmelding blir sendt ut ca. 1 uke før kursstart.


Meld på    

Foredragsholder

Anette Thunes, advokat og partner i Advokatfirmaet Føyen AS

Anette har lang erfaring innen næringseiendom og fast eiendoms rettsforhold. Hun arbeider hovedsakelig med eiendomstransaksjoner, eiendomsutvikling og husleie. Anette bistår også med rådgivning knyttet til generell eiendomsrett herunder tomtefeste, forvaltning, eierseksjonssameier, samt andre spørsmål innen fast eiendoms rettsforhold.

Hun har også erfaring innen generell kontraktsrett, herunder kontraktsutforming, standardisering av kontrakter, kontraktsoppfølgning, og avvikling. Hun har bred erfaring innen tvisteløsning og prosedyre. Anette holder jevnlig kurs for klienter og bransjeorganisasjoner innenfor ovennevnte temaer.Meld på 

 

Påmeldingsregler

Påmeldingsreglene vil variere i året 2024 og 2025 for de forskjellige arrangementene. Når det ikke er mulig å gjennomføre kurs og konferanser vil arrangementer kunne bli flyttet til en ny dato, eller satt opp som webinar, alternativt kansellert.

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Blir du forhindret fra å møte er avbestillingsfristen 2 uker før oppstart av arrangementet.
 3. Dersom kursarrangør blir belastet for avmeldte deltakere av hotellet, blir belastningen videresendt til arbeidsgiver.
 4. Hvis du blir forhindret fra å møte, er det fullt mulig å la en kollega overta plassen din.
 5. Ved sykdom gjelder reglene overfor.
 6. Lenken til digitale webinarer er personlig og skal ikke videresendes, eller deles.

 

Meld på 

 

Bekreftet påmelding blir sendt ut ca. 1 uke før webinarstart.