Bærekraft

Hva betyr bærekraft for deg som jobber i bank og finans? Hva kan bransjen gjøre, og hva kan du gjøre? Vi har mange års erfaring med å utvikle kompetanse innen området. 


Fakta om bærekraft

Illustrasjon til kurset Klimarelatert risiko - mer enn bare værBærekraft Banks kunder er helt like dine, men hvordan ser egentlig gjennomsnitts-nordmannen ut?  I "Fakta om bærekraft" møter du blant annet din konkurrent Bærekraft Bank som har satt søkelys på klima.

Kanskje din bedrift er opptatt av andre av FNs bærekraftsmål? Da kan kurset tilpasses din bedrifts måte å arbeide med temaet på. 

 

Bærekraftig finans 


mann med klode i håndenDette kurset er en del av autorisasjonsordningens «Grunnleggende regelverk og bærekraft». Målgruppen for denne opplæringen er ansatte i bank og forsikring som jobber med kunderådgivning som kundekonsulenter, kredittkonsulenter og andre rådgivere.

  

Illustrasjon til kurset Fakta om bærekraft

Klimarelatert risiko

Bedrifter og finansaktører står ovenfor flere former for risiko knyttet til klimaendringer. Dette innebærer både fysisk risiko knyttet til klimaendringer, og også store overgangsrisikoer som regulatoriske og lovmessige endringer, omdømme og markedsutvikling. 

"Klimarelatert risiko - mer enn bare vær" passer for alle som arbeider med kreditt, eller har behov for å vurdere risiko i kredittsaker. Det kan skreddersys med eget innhold og kan tilpasses organisasjonens egen profil.

 

Gjennom svingene i EUs taksonomi

ulike klimaerEUs taksonomi er et klassifiseringssystem som vil definere hva som regnes som bærekraftig økonomisk aktivitet. Norge har forpliktet seg til å følge EUs klimamål. Dette rammeverket vil derfor også innføres i norsk regelverk.

Kursets hensikt er å forberede organisasjonen på langt strengere krav og er spesielt rettet mot rådgivere innen kreditt og investering.
 

 

Illustrasjon til kurset Bærekraftig finans

Naturrisiko

Naturrisiko er et begrep som brukes om de økonomiske konsekvensene av at arter forsvinner og økosystemer går tapt. Når konsekvensene av tapt natur treffer selskaper som finansnæringen låner ut til, medfører det økonomisk risiko for finansforetakene.
 

Noe du lurer på?

Ta gjerne kontakt med Anne-Line Moren, tlf. 930 33 009